De drie boezemvriendinnen Amina, Djeneba en Zineb posten een video op sociale media waarin ze een aanrander ontmaskeren. Maar geheel onverwachts legt dat een grote druk op hun vriendschap. Opkomen voor jezelf en je vriendinnen kan dus complexe gevolgen hebben. Zeker in een wereld waar seksueel geweld, sociale verschillen en culturele identiteit een belangrijke rol spelen.

De 15-jarige Amina, Djeneba en Zineb uit Parijs zijn beste vriendinnen. Ze gaan elke dag samen naar school en zijn ook in hun vrije tijd altijd bij elkaar om foto’s en filmpjes te maken voor hun socials en om hun dating life te bespreken. 

Op een dag krijgt Zineb te maken met ongewenst seksueel gedrag van Zak. Amina en Djeneba willen dit voorval aan de kaak stellen en smeden een plan. Ze maken stiekem een filmpje van Zak die een grens van Zineb overschrijdt, en posten het online. Maar dat zal grote gevolgen hebben, zowel voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling als voor hun vriendschap. 

Met haar debuutfilm wil regisseur Nora El Hourch haar licht laten schijnen op het vage begrip 'grens'. Wat is zo’n grens, hoe geef je die aan en wanneer wordt die overschreden? Er heerst onder deze jonge meisjes een grote drang naar rechtvaardigheid, zeker in tijden van #metoo. Grote thema’s als seksualiteit, vriendschap en racisme komen in ‘HLM Pussy’ op een verfrissende manier aan bod, en nodigen de kijker uit tot zusterschap met jonge vrouwen overal ter wereld. 

 

tickets

HLM Pussy
regie
Nora el Hourch
cast
Leah Aubert, Médina Diarra, Salma Takaline
speelduur
101 min
releasedatum
wo 25 sep 24
jaar
2023
land
Frankrijk
taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands, Frans
  • kijkwijzer14
  • Geweld
  • Discriminatie

La haine for the #metoo generation

IonCinema