All of Us Strangers

Andrew Haigh
zebracinema
Thu 26 Sep 24 20:15

Britse filmmaker Andrew Haigh weet tegelijk te verrassen en te beklijven met het ingetogen drama en de stomende romance in 'All of Us Strangers'. 

Na een bijzondere ontmoeting verlaat Adam, een vereenzaamde scenarioschrijver, zijn Londens appartement en keert hij terug naar zijn ouderlijk huis waar zijn ouders 30 jaar geleden stierven. Terwijl hij in het reine probeert te komen met zichzelf, begint hij een romantische relatie met de enige andere bewoner van zijn appartementsblok, zijn bovenbuurman Harry.

'All of Us Strangers' is een diep ontroerende en meeslepende zoektocht naar authentieke menselijke connectie, waarbij liefde en verlies verschillende gedaantes aannemen. De serene vertolkingen van topacteurs Andrew Scott ('1917') en Paul Mescal ('Aftersun', 'Normal People') zorgen voor een mysterieuze, weemoedige en tegelijk licht surrealistische film over de liefde in al haar complexiteit, schoonheid en verdriet. Nu al dè film van het jaar 2024.

direction
Andrew Haigh
cast
Andrew Scott, Paul Mescal, Carter John Grout
duration
105 min
year
2023
language
English
Subtitles
Nederlands

Haigh is a tremendously lyrical filmmaker, and “All of Us Strangers” unfolds in a space that seems like a dream, or a hallucination, pulsing with the rippling soul rush of love turning a life from monochrome to full color.

The New York Times