PLATFORM laat zich het best omschrijven met de drie woorden jong, film en Brugs. Intussen zijn ze een vaste waarde geworden op het festival.

Op vrijdag organiseert PLATFORM een gratis avond voor iedereen jonger dan 25! Kom dus zeker mee kijken naar de muziekdocu Fonko. Laat een pompende stroom aan nieuwe, opzwepende muziekstijlen door je aders drijven en voel hoe het continent in verandering is! Ga achteraf zeker iets mee drinken in de Pop-up Bar aan de overkant van de straat!

Fonko? 

Zin in een upbeat verkenning van het Afrikaanse continent, van Dakar tot in Kaapstad? FONKO! Deze documentaire drijft een pompende stroom aan nieuwe, opzwepende muziekstijlen door je aderen en laat je voelen hoe het continent in verandering is. De rijzende sterren van de Ghanese azonto, Zuid-Afrikaanse house en Angolese kuduro gooien hun eigen muzikale capaciteiten in de strijd in een mix van urban club music en meer traditionele Afrikaanse beats. Daarbij maakt deze nieuwe lichting van ondernemende muzikanten een uitdagende koppeling met hun activistische nalatenschap. Kolonisatie, apartheid, de oversteek in gammele bootjes richting Europa, het komt allemaal aan bod.

FONKO is een zowel politiek, sociaal, muzikaal als cultureel vernieuwende trip langs grote steden. Een hoopvolle, dynamische en zelfverzekerde sfeer overheerst over de hele lijn. Reisleider van dienst is de godfather van de hedendaagse populaire Afrikaanse muziek Fela Kuti († 1997). In een slimme en frisse montage vormen flarden van vroegere interviews met de man een rode draad doorheen het verhaal én het beeld. Een pittige start voor een levendig avondje uit!

Trailer Fonko

Praktisch

 • Locatie
  Lumière
  Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge
 • Datum
  vrijdag 21 april 2017
 • Uur
  20:15