Denk aan ‘Alleen Elvis blijft bestaan’, de onvolprezen talkshow waarin Thomas Vanderveken bekende koppen hun favoriete fragmenten laat vertellen, maar dan in een live-versie en over film. Voor het derde jaar op rij vroegen we aan bekende persoonlijkheden uit Brugge en omstreken om hun leven in filmfragmenten aan jullie te tonen.

"Hoe is jouw naam?" Wel, Sarah Vandeursen. Of Conny Komen. Samen met Fanny Willen vormt ze het elektropopduo Kenji Minogue waarmee ze gans Vlaanderen veroverde. Ze overleefde slechts één aflevering van De Slimste Mens maar is ondertussen niet meer van onze beeldbuis weg te slaan. En dat is maar goed ook want Sarah is zo ongeveer het geestigste exportproduct van West-Vlaanderen. Sorry Donald Muylle!

Onze vaste moderator Mieke Dumont is Brugge’s bekendste babbelwaterval. Ze heeft als geen ander een liefde voor cultuur in grote en kleine vormen en laat zich graag elke dag verrassen door iets of iemand. Wij verrassen Mieke alvast elke avond met een bijzondere gast.

We focussen dit jaar op literatuur en poëzie. De ideale gelegenheid voor woordkunstenares Maud Vanhauwaert om mee aan tafel te schuiven. Maud publiceerde al heel wat dichtbundels en zat met haar prijswinnende performances al in binnen- en buitenland. Van Polen tot Slovenië en van Mexico tot Zuid-Afrika: je kan het zo ver niet bedenken of Maud liet er haar pen achter.

Praktisch

  • Locatie
    Café Almodobar
    Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge
  • Datum
    vrijdag 21 april 2017